Odia world general knowledge questions set – 6

24 mins read

Odia general knowledge questions set – 6

Welcome to odisha sarkari exam, here we provide odia world general knowledge questions which help to your all odisha competitive exam so give your test.

Odia general knowledge questions

କେଉଁ ଦେଶକୁ “ହଜାରେ ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜର ଦେଶ” କୁହାଯାଏ?
A: ମାଲେସିଆ
B. ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ
C. ଆୟର୍ଲାଣ୍ଡ
D. ଫିନଲ୍ୟାଣ୍ଡ

Ans-B ✔

ବିଶ୍’ର ପ୍ରସିଦ୍ଧ ସେତୁ “ସୁବର୍ଣ୍ଣ ଦ୍ୱାର” __________ ରେ ଅଛି |
A: ସାନ ଫ୍ରାନ୍ସିସ୍କୋ
B. ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ
C. ଫ୍ରାନ୍ସ
D. ସିଡନୀ |

Ans-A ✔

ଦୁନିଆର ସବୁଠାରୁ ଛୋଟ ସାଗର ହେଉଛି __________ |
A: DEAD ସମୁଦ୍ର
B. ଲାଲ ସାଗର
C. ବାଲଟିକ୍ ସାଗର |
D. ଆରବ ସାଗର

Ans-C ✔

ହଳଦିଆ ସମୁଦ୍ର __________ ମଧ୍ୟରେ ଅବସ୍ଥିତ |
A: ଆମେରିକା ଏବଂ କାନାଡା |
B. ଇଂଲଣ୍ଡ ଏବଂ ଫ୍ରାନ୍ସ |
C. ଚୀନ୍ ଏବଂ କୋରିଆ
D. ନରୱେ ଏବଂ ସ୍ୱିଡେନ |

Ans-C ✔

22 ଏପ୍ରିଲ୍ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ _________ ଭାବରେ ପାଳନ କରାଯାଏ |
A: ଶ୍ରମ ଦିବସ
B. ପରିବେଶ ଦିବସ |
C. ପୃଥିବୀ ଦିବସ |
D. ପ୍ରେସ୍ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ |

Ans-C ✔

ଦୁନିଆର ସବୁଠାରୁ ବଡ ଦ୍ୱୀପ ହେଉଛି _________ |
A: ଆଇସଲ୍ୟାଣ୍ଡ
B. ଗ୍ରୀନଲ୍ୟାଣ୍ଡ
C. ଇଂଲଣ୍ଡ
D. ଶ୍ରୀଲଙ୍କା

Ans-B ✔

ଟ୍ରାନ୍ସପରେନ୍ସି ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ୍ର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ _________ ରେ ଅଛି |
A. ଆଫ୍ରିକା
B. ଜେନେଭା
C. ଲଣ୍ଡନ୍
D. ବର୍ଲିନ୍

Ans-D ✔

ଆମ୍ନାଷ୍ଟେ ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ୍ର ମୁଖ୍ୟାଳୟ _________ ରେ ଅଛି |
A: ଭାରତ
B. ଜେନେଭା
C. ଲଣ୍ଡନ୍
D. ବର୍ଲିନ୍

Ans-C ✔

ପୃଥିବୀର ଗଭୀର ଅଂଶ ହେଉଛି __________ |
A: ମୃତ ସମୁଦ୍ର |
B. ମାରିଆନା ଟ୍ରେଞ୍ଚ |
C. ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା
D. ଦକ୍ଷିଣ ପୋଲ

Ans-B ✔

ପୃଥିବୀର ସର୍ବନିମ୍ନ ଅଂଶ ହେଉଛି __________ |
A: DEAD ସମୁଦ୍ର
B. ମାରିଆନା ଟ୍ରେଞ୍ଚ |
C. ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା
D. ଦକ୍ଷିଣ ପୋଲ

Ans-A ✔

ପୃଥିବୀର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଅଂଶ ହେଉଛି __________ |
A: ମାଉଣ୍ଟ ଏଭରେଷ୍ଟ |
B. K2
C. ନରୱେ
D. ଉତ୍ତର ପୋଲ

Ans-A ✔

OIC ର ସ୍ଥାୟୀ ସଚିବାଳୟ _________ ରେ ଅବସ୍ଥିତ |
A. ମକ୍କା
B. ମଦିନା
C. ଯେଦା
D. ରିୟାଦ

Ans-C ✔

ଦୁନିଆର ସବୁଠୁ ବଡ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଦେଶ ହେଉଛି _________ |
A: ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର
B. ଯୁକ୍ତରାଜ୍ୟ
C. ଚୀନ୍
D. ଭାରତ

Ans-D ✔

ଇସ୍ରାଏଲର ମୁଦ୍ରା _________ ଅଟେ |
A: ୟୁରୋ
B. ସେକେଲ
C. ଫୋରିଣ୍ଟ୍
D. କ୍ରୋନେ

Ans-B ✔

ନିମ୍ନଲିଖିତ ଦେଶଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରୁ କେଉଁଟି ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିଅନର ସଦସ୍ୟ ନୁହେଁ?
A: ନରୱେ
B. ଆୟର୍ଲାଣ୍ଡ
C. ମାଲ୍ଟା
D. ଇଷ୍ଟୋନିଆ

Ans-A ✔

SAARC ର ସ୍ଥାୟୀ ସଚିବାଳୟ __________ ରେ ଅବସ୍ଥିତ |
A: ଇସଲାମାବାଦ, ପାକିସ୍ଥାନ
B. ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ, ଭାରତ
C. କାଠମାଣ୍ଡୁ, ନେପାଳ
D. କଲମ୍ବୋ, ଶ୍ରୀଲଙ୍କା

Ans-C ✔

ସୁଇଜ୍ କେନାଲ __________ ମଧ୍ୟରେ ଅଛି କି?
A: ଆରବ ସାଗର ଏବଂ ଲୋହିତ ସାଗର |
B. ଲାଲ ସାଗର ଏବଂ ଉତ୍ତର ସାଗର |
C. ଭୂମଧ୍ୟସାଗର ଏବଂ ଉତ୍ତର ସାଗର |
D. ଭୂମଧ୍ୟସାଗର ଏବଂ ଲୋହିତ ସାଗର |

Ans-D ✔

3 ମଇ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ _________ ଭାବରେ ପାଳନ କରାଯାଏ |
A: ଶ୍ରମ ଦିବସ
B. ପରିବେଶ ଦିବସ
C. ପୃଥିବୀ ଦିବସ
D. ପ୍ରେସ୍ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ |

Ans-D ✔

ଗ୍ରୀନ୍ ଶାନ୍ତି ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ୍ର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ _________ ରେ ଅବସ୍ଥିତ |
A: ଆମଷ୍ଟରଡାମ୍
B. ଜେନେଭା
C. ଲିସବନ୍ |
D. ଅଷ୍ଟ୍ରିଆ

Ans-A ✔

ମିଳିତ ଜାତିସଂଘର ସବୁଠାରୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଅଙ୍ଗ ହେଉଛି _________?
ଉ: ସାଧାରଣ ସଭା
B. ସୁରକ୍ଷା ପରିଷଦ
C. ସଚିବାଳୟ
D. ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ନ୍ୟାୟାଳୟ

Ans-B ✔

OIC ଏହାର ନାମକୁ ସଂଗଠନ ଅଫ୍ ଇସଲାମିକ୍ କନଫେରନ୍ସରୁ ସଂଗଠନର ଇସଲାମିକ୍ ସହଯୋଗରେ _________ ରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କଲା |
A. 1991
B. 1999
C. 2001
D. 2011

Ans-D ✔

ନିମ୍ନଲିଖିତ ଦେଶଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରୁ କେଉଁଟି ଭିଟୋ-ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରେ ନାହିଁ?
ଉ: ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର
B. ଯୁକ୍ତରାଜ୍ୟ
C. କାନାଡା
D. ଫ୍ରାନ୍ସ

Ans-C ✔

ଦୁନିଆର ସବୁଠୁ ବଡ ମହାସାଗର ହେଉଛି __________?
ଉ: ଆଟଲାଣ୍ଟିକ୍
B. ପ୍ରଶାନ୍ତ
C. ଭାରତୀୟ
D. ଏଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ କ .ଣସିଟି ନୁହେଁ |

Ans-B ✔

Click Here to Read general knowledge part -5


 

ନିମ୍ନଲିଖିତ ଦେଶଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରୁ କେଉଁଟି D-8 ର ସଦସ୍ୟ ନୁହଁନ୍ତି?
A: ଭାରତ
B. ପାକିସ୍ତାନ
C. ନାଇଜେରିଆ
D. ତୁର୍କୀ

Ans-A ✔

ବିଶ୍ୱ ମାନଚିତ୍ରରେ କେଉଁ ଦେଶ “ଲଙ୍ଗ ଜୋତା” ଭାବରେ ଦେଖାଯାଏ?
A: ପର୍ତ୍ତୁଗାଲ୍
B. ଇଟାଲୀ
C. ଗ୍ରୀସ୍
D. ହଙ୍ଗେରୀ

Ans-B ✔

__________ ରେ ଉତ୍ତର ଆଟଲାଣ୍ଟିକ୍ ଚୁକ୍ତି (ନାଟୋ) ସ୍ୱାକ୍ଷରିତ ହେଲା?
A. 1945
B. 1947
C. 1949
D. 1951

Ans-A ✔

__________ ରେ ବିଶ୍ୱ ବାଣିଜ୍ୟ ସଂଗଠନ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଥିଲା?
A. 1980
B. 1985
C. 1990
D. 1995

Ans-B ✔

ରେଡ କ୍ରସର ମୁଖ୍ୟାଳୟ _________ ରେ ଅଛି କି?
A: ନ୍ୟୁୟର୍କ |
B. ୱାଶିଂଟନ୍
C. ଜେନେଭା
D. ହେଗ

Ans-C ✔

ଦୁନିଆର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପର୍ବତ __________ ରେ ଅଛି କି?
A: ଚୀନ୍
B. ପାକିସ୍ତାନ
C. ନେପାଳ
D. ଭାରତ

Ans-C ✔

UNO ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି _________?
A: ଏହା ତୁମର ଦୁନିଆ!
B. ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଜୀବନ!
C. ଶାନ୍ତି!
D. ପ୍ରେମ ଏବଂ ଶାନ୍ତି!

Ans-A ✔

ନାଟୋର ମୁଖ୍ୟାଳୟ _________ ରେ ଅବସ୍ଥିତ |
A. ନ୍ୟୁୟର୍କ |
B.Paris
C.Geneva
D.Brussels

Ans-D ✔

ୟୁରୋପୀୟ ୟୁନିଅନର କାର୍ଯ୍ୟ ପୁଞ୍ଜି _________ ରେ ଅଛି |
A: ଲଣ୍ଡନ
B. ଲିସବନ୍
C. ଅଷ୍ଟ୍ରିଆ
D. ବ୍ରୁସେଲ୍ସ

Ans-D ✔

D-8 ହେଉଛି ଆଠ ________ ଦେଶର ଏକ ସଂଗଠନ |
A. ବିକଶିତ |
B. ବିକାଶ
C. ଏସୀୟ
D. ଆଫ୍ରିକୀୟ

Ans-B ✔

ଇଣ୍ଡୋନେସିଆର ମୁଦ୍ରା _________?
A. ରୁପିଆ
B. dinar
C. ringgit
D. riyal

Ans-A ✔

ସୁରକ୍ଷା ପରିଷଦର _________ ସ୍ଥାୟୀ ସଦସ୍ୟ ଅଛନ୍ତି |
A. 5
B. 7
C. 10
D. 15

Ans-C ✔

ଇସଲାମିକ୍ ସହଯୋଗ ସଂଗଠନ (OIC) ରେ __________ ସରକାରୀ ଭାଷା ଅଛି |
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Ans-C ✔

SAARC ର __________ ସଦସ୍ୟ ଅଛନ୍ତି କି?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Ans-D ✔

ନିମ୍ନରୁ କେଉଁ ଦେଶ UNO ର ସଦସ୍ୟ ନୁହଁନ୍ତି?
A. ଭାଟିକାନ୍ ସହର
B. ଆଫଗାନିସ୍ତାନ
C. ଉତ୍ତର କୋରିଆ
D. ଭିଏତନାମ

Ans-A ✔

ଅଙ୍ଗୋଲାର ରାଜଧାନୀ କେଉଁଟି?
A. ବାକୁ
ବି କାନବ୍ରା |
C. ଲୁଆଣ୍ଡା
D. ମନାମା

Ans-C ✔

ମିଳିତ ଜାତିସଂଘ _________ ରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା |
A: ମାର୍ଚ୍ଚ 24, 1945
B. ଅକ୍ଟୋବର 24, 1945
C. ମାର୍ଚ୍ଚ 24, 1949
D. ଅକ୍ଟୋବର 24, 1950

Ans-B ✔

ପାକିସ୍ତାନର ଦ୍ୱିତୀୟ ବୃହତ୍ତମ ସହର ହେଉଛି |
A. ରାୱଲପିଣ୍ଡି
B. ଲାହୋର
C. ମୁଲତାନ୍
D. କ୍ୟୁଟ

Ans-B ✔
[su_button url=”https://digitalodishaedu.in/general-knowledge-multiple-choice-questions-2/” target=”blank” style=”stroked” background=”#f22415″ size=”5″ icon=”icon: file-pdf-o”]Click here to read in English [/su_button]

ଓଡିଶା ସରକାରୀ ଏକ୍ଜାମ ପୋର୍ଟାଲ ଓଡିଶା ର ସବୁଠୁ ବଡ଼ ଫ୍ରି ଷ୍ଟଡି ମେଟରିୟଲ ୱେବ୍ସାଇଟ || ଓଡିଶା ର OSSC, OSSSC, OPSC, CT, BED, OTET ଏବଂ ସବୁ ଅନନ୍ୟ ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ବେଷ୍ଟ ନୋଟ ପ୍ରୋଭାଇଡ କରିଥାଏ ||

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

odia grammar taddhita multiple choice questions PDF

Next Story

State and their boundary share state PDF in Odia

Latest from Blog