Odia World general knowledge quiz test SET – 5

26 mins read

Odia World general knowledge quiz test SET – 5

Welcome to Odisha Sarkari Exam, here we provide some odia gk questions which help to your all odisha competitive exam. Odia World general knowledge quiz help for your odisha ct, bed, otet, oas, opsc, aso exam.

Odia World general knowledge quiz test

‘ଲାଟାକିଆ’ ହେଉଛି _________ ର ସମୁଦ୍ର ବନ୍ଦର?
A: ସିରିଆ
B. ଜୋର୍ଡାନ
C. ଲିବିୟା
D. ମିଶର

Ans-A ✔

ବିଶ୍ୱ ପଲ୍ସ ଦିବସ କେବେ ପାଳନ କରାଯାଏ?
A. ଫେବୃଆରୀ 8
B. ଫେବୃଆରୀ 9
C. ଫେବୃଆରୀ 10
D. ଫେବୃଆରୀ 11

Ans-C ✔

ଲିଓନାର୍ଡୋ ଡା ଭିନ୍ଚି ରେନସେନ୍ସ୍ର ଏକ ପଲିଥମ୍ ଥିଲେ କି?
A. ଇଂରାଜୀ
B. ଚାଇନିଜ୍
C. ଇଟାଲୀୟ
D. ଫରାସୀ

Ans-C ✔

ପ୍ରଥମ ଆନିମେଟେଡ୍ ଫିଲ୍ମ କିଏ ତିଆରି କଲା?
A. ଷ୍ଟେନ ଲି
B. ୱାଲ୍ଟ
C. ଡିସ୍ନି
D. ଯେ ସ୍ଟୁୱାର୍ଟ ବେଶକାନ

Ans-D ✔

କୋକୋ ବଢ଼ୀବାରେ ପ୍ରଥମ ଦେଶ କେଉଁ ଥିଲା?
A: ବ୍ରାଜିଲ୍
B. ଫିନଲ୍ୟାଣ୍ଡ
C. ଜାପାନ
D. ମେକ୍ସିକୋ

Ans-D ✔

ଲିବାନୋନର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି ___________?
A. ଜୋର୍ଡେନ୍
B. ବେରୁଟ
C. ସୋର
D. ସିଡ଼ନ

Ans-B ✔

କେଉଁ ଦେଶରେ ହୁଭର ଡ୍ୟାମ୍ ଅବସ୍ଥିତ?
A. UK
B. UA
C. USA
D. ସ୍ୱିଡେନ

Ans-C ✔

ଆଲବର୍ଟ କେନାଲର ଲମ୍ବ କେତେ?
A. 80.5 ମାଇଲ୍
B. 84 ମାଇଲ୍
C. 86 ମାଇଲ୍
D. କିଛି ନୁହେଁ

Ans-A ✔

ପରିବହନ ପାଇଁ ଆଲବର୍ଟ କେନାଲ କେବେ ଖୋଲିଲା?
A. 1935
B. 1939
C. 1941
D. 1940

Ans-B ✔

ପାନାମାର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି _______?
A. ଅସଲୋ
B. ଆବୁଜା
C. ପାନାମା ସହର
D. ମସ୍କଟ

Ans-C ✔

ଜୋର୍ଡାନର ରାଜଧାନୀ କ’ଣ?
A. ରୋମ୍
B. ପ୍ୟାରିସ୍
C. ଅମ୍ମାନ
D. ଅସମରା

Ans-C ✔

ଦ୍ୱିତୀୟ ବିଶ୍ୱଯୁଦ୍ଧ ସମୟରେ କେଉଁ ଦେଶ ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ଲଢ଼ିଥିଲେ?
A: ଜାପାନ
B. ଇଟାଲୀ
C. ପୋଲାଣ୍ଡ
D. ଅଷ୍ଟ୍ରିଆ

Ans-B ✔

ଷ୍ଟିଫେନ୍ ହକିଙ୍ଗ _________ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରୁ ସ୍ନାତକ ହାସଲ କରିଛନ୍ତି କି?
A: ଅକ୍ସଫୋର୍ଡ
B: କେମ୍ବ୍ରିଜ୍
C. କଲମ୍ବିଆ
D. ଟେକ୍ନୋଲୋଜି

Ans-B ✔

“ଫୁଜାଇରା ବନ୍ଦର” ହେଉଛି _____________ ର ସମୁଦ୍ର ବନ୍ଦର?
A: ଇରାକ
B. ଇରାନ
C. ସିରିଆ
D. UAE

Ans-D ✔

“ପୋର୍ଟ ଜାଏଡ୍” ହେଉଛି __________ ର ସମୁଦ୍ର ବନ୍ଦର?
A: ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ
B: ୟାମେନ
C. ଜୋର୍ଡାନ
D. UAE

Ans-D ✔

“ବାରୁ ହେଭେନ୍” ହେଉଛି ___________ ର ସମୁଦ୍ର ବନ୍ଦର?
A. UK
B. ତୁର୍କୀ
C. ଇଟାଲୀ
D. USA

Ans-A ✔

“ବନ୍ଦର ବାରୁ” ହେଉଛି ___________ ର ସମୁଦ୍ର ବନ୍ଦର?
A. USA
B. ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ
C. UK
D. କାନାଡା

Ans-C ✔

ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରର ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଦେଶ କୋଡ୍ କେଉଁଟି?
A. +1
B. +2
C. +31
D. +41

Ans-A ✔

ସ୍ୱିଡେନର ଜାତୀୟ ଫୁଲ କ’ଣ?
A. ଲିନେନିଆ ବୋରେଲିସ
B. ଏଡ଼େଲସିସ
C. ଜସ୍ମିନ୍
D. ପ୍ଲମ୍ ଫୁଲ

Ans-A ✔

ରଷ ବିପ୍ଳବ ବର୍ଷରେ ସ୍ଥାନ ପାଇଲା ________?
A. 1917
B. 1914
C. 1912
D. 1910

Ans-A ✔

ବିଶ୍ୱର କେଉଁ ଦେଶରେ ଶାକାହାରୀମାନଙ୍କର ଜନସଂଖ୍ୟା ଅଧିକ?
A: ବାଂଲାଦେଶ
B. ଭାରତ
C. ଶ୍ରୀଲଙ୍କା
D. ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ

Ans-B ✔

ଆମେରିକାର ଗୁପ୍ତଚର ଏଜେନ୍ସି ସିଆଇଏର ମୁଖ୍ୟାଳୟ କେଉଁଠାରେ ଅଛି?
A: କାଲିଫର୍ନିଆ
B. ୱାଶିଂଟନ୍ ଡି.ସି.
C. ଭର୍ଜିନିଆ
D. ଚିକାଗୋ

Ans-C ✔

ମାନବ ଆଖିରେ କେତେ ଅସ୍ଥି ଅଛି?
A: ତିନି
B. ଚାରି
C. ପାଞ୍ଚ
D. ସାତ

Ans-D ✔

ପାକିସ୍ତାନର ପୋଲିସ୍ ସେବାରେ ସାହସିକତାର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଜାତୀୟ ପୁରସ୍କାର ହେଉଛି __________?
A: ଆଲାମା ଇକବାଲ ପୋଲିସ ପଦକ
B: ଇମତିଆଜ୍ ପୋଲିସ୍ ପଦକ
C. ହାଇଦର ପୋଲିସ୍ ପଦକ
D. Quaid-i-Azam ପୋଲିସ୍ ପଦକ

Ans-D ✔

ଆମେରିକା ଏବଂ ଚୀନ୍ ପରେ ଜାତିସଂଘରେ କେଉଁ ଦେଶ ତୃତୀୟ ବୃହତ୍ତମ ଯୋଗଦାନକାରୀ?
A: ଚୀନ୍
B. ଜାପାନ
C. ରୁଷ
D. ଜର୍ମାନୀ

Ans-B ✔

ପାକିସ୍ତାନରେ ଜାକତ ପ୍ରଣାଳୀ ପ୍ରବର୍ତ୍ତିତ ହୋଇଥିଲା?
A. 1990
B. 1967
C. 1980
D. 1998

Ans-C ✔

କ୍ୱେଟାର ପୁରୁଣା ନାମ କ’ଣ ଥିଲା?
A. କରାଟସି
B. ଶାଲାମାର
C. ଶାଲକୋଟ
D. କଇଟା

Ans-C ✔

ବେଲଜିୟମର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି _________?
ଉ: ବ୍ରୁସେଲ୍ସ
B. ଲା ପେଜ୍
C. ପ୍ୟାରିସ୍
D. ଓଟାୱା

Ans-A ✔

ବୁଲଗେରିଆର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି __________?
A. ସୋଫିଆ
B. ନରୱେ
C. ଓଟାୱା
D. ୟୋନଡ଼େ

Ans-A ✔

ବାଂଲାଦେଶର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି _________?
A. ମିନସ୍କ
B. ମନମା
C. ଢାକା
D. କରାଚି

Ans-D ✔

ପାକିସ୍ତାନର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି _________?
A. ଲାହୋର
ବି ଇସଲାମାବାଦ
C. କାବୁଲ
D. କରାଚି

Ans-B ✔

ଆଲଜେରିଆର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି __________?
A. ଭିଏନା
B. ଆଲଜେର୍ସ
C. ଆନ୍ନାବା
D. ଅରନ

Ans-B ✔

ଆଲବେନିଆର ରାଜଧାନୀ ହେଉଛି __________?
A. ଲୁଆଣ୍ଡା
B. ତିରାନା
C. ଭିଏନା
D. ବାକୁ

Ans-B ✔

ସୋମ କେଉଁ ଦେଶର ମୁଦ୍ରା?
ଉ: ଇଣ୍ଡୋନେସିଆ
B. ମାଲେସିଆ
C. ଉଜବେକିସ୍ତାନ
D. ଆଜେରବାଇଜାନ୍

Ans-C ✔

ବଖତର ହେଉଛି କେଉଁ ଦେଶର ସମ୍ବାଦ ଏଜେନ୍ସି?
ଉ: ଇରାନ
B. ଇରାକ
C. ଉଜବେକିସ୍ତାନ
D. ଆଫଗାନିସ୍ତାନ

Ans-D ✔

____________ ଦ୍ୱାରା ପରମାଣୁ ଏକ ନାମ ଦିଆଯାଇଥିଲା କି?
A. ଡେମୋକ୍ରାଟସ୍
B. ବୋହର
C. ରଦରଫୋର୍ଡ଼
D. ଆର୍କିମିଡିସ୍

Ans-A ✔

ହାରାହାରି ମାନବ ଜିଭରେ କେତେ ସ୍ୱାଦ ଅଛି?
A. 5000
B. 10000
C. 12000
D. 3000

Ans-B ✔

ପ୍ରଥମ ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ __________ ସୃଷ୍ଟି ହେଲା?
A. 1970
B. 1973
C. 1980
D. 1983

Ans-B ✔

ଗୁଗୁଲ୍ ହେଉଛି ଏକ _________ ବହୁରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି କମ୍ପାନୀ?
A. ଆମେରିକୀୟ
B. ଭାରତୀୟ
C. ଇଟାଲୀୟ
D. ଜର୍ମାନ

Ans-A ✔

ଗୁଗୁଲ୍ କେତେ ଲୋକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା?
A: ଗୋଟିଏ
B. ଦୁଇ
C. ତିନି
D. ଚାରି

Ans-B ✔

__________ ଦ୍ୱାରା ଇଲେକ୍ଟ୍ରିକ୍ ମୋଟର ଉଦ୍ଭାବନ କରାଯାଇଥିଲା?
A: ମାଇକେଲ୍ ଫାରାଡେ |
B: ଅଲିଭର ଇଭାନ୍ସ
C. ଥୋମାସ୍ ଏଡିସନ୍
D. ହୋରେସ୍ ଦିନ

Ans-A ✔

‘ରାସାୟନିକ ଯୁଦ୍ଧର ପିତା’ _________ କିଏ?
A. ଫ୍ରିଜ୍ ହାବର୍
B: ଏର୍ନଷ୍ଟ ରାଉଟରଫୋର୍ଡ
C. ୱିଲିୟମ୍ ରାମସେ
D. ଲୁଇସ୍ ପେଷ୍ଟର୍

Ans-A ✔

ସେକ୍ସପିୟର ପ୍ରାୟତ ତାଙ୍କର _________ ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା?
A: କବିତା
B. ଏକ ଆତ୍ମଜୀବନୀ
C. ଏକ ଡାଏରୀ
D. ଖେଳ

Ans-D ✔

ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ଜାତୀୟ ଫୁଲ କେଉଁଟି?
A. ଏଡ଼େଲସିସ
B. ୱାଟର ଲିଲି
C. ରୋଜ
D. ଗୋଲଡେନ୍ ରୋଜ୍

Ans-B ✔

ରୁଷିଆ କେଉଁ ପ୍ରକାରର ମଦ୍ୟପାନ ପାଇଁ ଜଣାଶୁଣା?
A. ବ୍ରାଣ୍ଡି
B: ୱିସ୍କି
C. ଭୋଡା
D. ରୋମ

Ans-D ✔

ଫ୍ରାନ୍ସର ଜାତୀୟ ଖାଦ୍ୟ କ’ଣ?
A. ପୋଟ ଆଉ ଫିଉ
B. ପ୍ୟାଡ୍ ଥାଇ
C. ପ୍ଳେମଣି
D. ଫ୍ରେଞ୍ଚ ରୋଷେଇ

Ans-A ✔

ପ୍ରଥମ ଇଂରାଜୀ ଅଭିଧାନ _________ ଦ୍ୱାରା ସଂକଳିତ ହୋଇଥିଲା?
A: ଆଇଜାକ୍ ୱାଲଟନ୍
B: ସାମୁଏଲ୍ ଜନସନ
C. ସାମୁଏଲ୍ ବଟଲର୍
D. ସାର୍ ଥୋମାସ୍ ବ୍ରାଉନ୍

Ans-B ✔

ବିଶ୍ୱର ସର୍ବ ବୃହତ ସୌର ଦୂରବୀକ୍ଷଣ ଯନ୍ତ୍ର ଯାହା ଜାନୁଆରୀ 2020 ରେ ସୂର୍ଯ୍ୟଙ୍କର ପ୍ରଥମ ପ୍ରତିଛବିକୁ କାବୁ କରିଛି?
A: ଗ୍ରାନ୍ ଟେଲିସ୍କୋପିଓ କାନାରିଆସ୍ |
B: ହବି-ଏବର୍ଲି ଟେଲିସ୍କୋପ୍ |
C. ଗ୍ରେଗୋର ତେଇଡି ଅବ୍ଝେବିହାରୀ
D. ଡାନିଏଲ୍ କେ ଇନୋଇ ସୋଲାର ଟେଲିସ୍କୋପ୍

Ans-D ✔
[su_button url=”https://digitalodishaedu.in/world-general-knowledge-question-pdf-set-5/” target=”blank” style=”stroked” background=”#47921d” size=”5″ icon=”icon: file-pdf-o”]Click Here to Read in English [/su_button]
[su_button url=”https://odishasarkariexam.in/odia-general-knowledge-quiz/” target=”blank” style=”stroked” background=”#5b1d92″ size=”5″ icon=”icon: file-pdf-o”]Click here to See Odia gk part -2[/su_button]

ଓଡିଶା ସରକାରୀ ଏକ୍ଜାମ ପୋର୍ଟାଲ ଓଡିଶା ର ସବୁଠୁ ବଡ଼ ଫ୍ରି ଷ୍ଟଡି ମେଟରିୟଲ ୱେବ୍ସାଇଟ || ଓଡିଶା ର OSSC, OSSSC, OPSC, CT, BED, OTET ଏବଂ ସବୁ ଅନନ୍ୟ ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ବେଷ୍ଟ ନୋଟ ପ୍ରୋଭାଇଡ କରିଥାଏ ||

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous Story

odia grammar upasarga PDF Download (ଉପସର୍ଗ )

Next Story

odia grammar short questions Pada PDF

Latest from Blog